Passa al contingut principal

Pere Calders, Un crim

1. Quina és la intenció de l'autor?

2. Citeu un fragment que exemplifiqui que els esdeveniments insòlits són acceptats amb naturalitat pels personatges.

3. Redacteu un petit text absurd sobre algun aspecte de la vida quotidiana familiar.

Comentaris

  1. 1. L'autor presenta com una situació que sembla impossible, passa d'una manera natural, com si sigués la cosa més normal del món. Per això, la història és d'humor.

    2. ''Demano que sigui absolt lliurement.» (Veus a la sala. «Àngela! Molt bé, molt bé!»)''

    3. Una migdia de diumenge com tots els altres, el meu germà va assentar-se al meu costat a la taula per menjar, tant content com sempre. Li vaig dir «Bon profit!» mentre em posava un tros de menjar a la boca i, seguidament, ell va agafar la forquilla i va començar a menjar. Aproximadament mitja hora després, vaig acabar el meu plat i em vaig aixecar de la taula, somrient satisfeta.
    Em vaig anar a la sala d'estar i vaig encendre la televisió, mentre el meu germà continuava menjant, lentament però sense parar.
    Va passar la tarda i quan em va semblar bé, vaig tornar a la taula del menjador, on el meu germà seguia menjant. Aquest cop va ser el meu germà qui em va dir «Bon profit!» abans de que jo comencés a menjar.
    I, com abans, quan vaig acabar, em vaig aixecar de la cadira i el meu germà es va quedar allà, empassant sense parar.
    Em vaig anar a dormir d'hora, ja que el dia següent tenia escola.
    Per allà les dues de la matinada vaig sentir una explosió que venia del menjador i, sense presses i amb tranquil·litat, vaig anar cap allà.
    Maleïts germans, que mengen fins a explotar i després em deixen tota la feina d'endreçar a mi!

    ResponElimina
  2. 1. La intenció de l’autor es confondre al lector mitjançant l’opinió dels personatges (el poble) en la historia, que semblen tindre una opinió ferma sobre el protagonista però s’acaben per contradir quan l’advocat entra en escena a defensar al protagonista donant l’argument de que el protagonista es una bona persona, i per tant se li ha de perdonar l’assassinat, traient-li importància al crim en sí, que acaba convencent a tot el públic, fent que pensin que qualsevol podria acabar en tal situació.

    2. ‘’Demano que sigui absolt lliurement. (Veus a la sala. ‘Àngela! Molt bé, molt bé!’)
    Em condemnaren només a pagar trenta pessetes per haver mancat a no sé quina llei d’espectacles públics. Però aquell mateix vespre ja era al carrer deixat anar, content de saber que una conducta recta sempre té premi’’

    3. Portava mesos practicant amb el piano una peça de Chopin, quasi no menjava, i vaig deixar d’assistir al col•legi perquè vaig decidir que la meva prioritat seria fer una actuació literalment perfecta a l’audició de l’acadèmia de música, era molt important per a mi, si ho feia bé podria participar a un concurs de piano a París i no podia deixar passar l’oportunitat. El que més em va costar va ser convèncer a la família de deixar la casa en complet silenci durant el temps en que jo assagés, però ho vaig acabar per aconseguir.
    Quan per fi vaig aconseguir tocar la peça de seguit sense ni una sola equivocació per centèsima vegada, vaig aixecar-me del piano per fi, després de 8 mesos, em va costar una llarga estona tornar a acostumar-me a caminar, un cop ho vaig aconseguir, vaig obrir el televisor on donaven el noticiari que datava del 15 de Juny del 2018, vaig deixar de perdre el temps i em vaig dirigir a l’auditori amb la partitura sota el braç, quan ja vaig tancar la porta de casa de la partitura va caure cartell petit, que anunciava la gran audició de l’acadèmia de música que es celebraria el 15 de Desembre del 2017, el cartell va anar lliscant parsimoniosament pel jardí fins a quedar sota els peus de tres figures penjades d’un arbre, un pare, una mare i un germà.

    ResponElimina
  3. 1. La intenció de l'autor, és fer que el lector es pensi que la història que està llegint sigui real, encara que tingui fets irreals.

    2. La convida, efectivament, però a l'hora de sortir de l'hotel per anar-la a recollir es recorda de la destral. «Si te l'emportes-es diu- no et farà una nosa excessiva. I qui sap si encara et serà útil».

    3. «Vés amb compte i no els trenquis que sinó hi tornaràs tu a comprar els ous». Em va dir la meva mare sortint del cotxe. «Puja'ls i deixa'ls al marbre de la cuina». I és el que vaig fer. Jo vaig anar al menjador a mirar la tele mentre me mare va començar a fer la truita per sopar.
    De sobte, vaig escoltar un gemec. Era la meva mare amb 5 pollets als seus braços.
    «Laia, quants cops t'haig de dir que compris ous per fer una truita, i no amb pollets dintre! Mira, té i torna'ls a portar a la granja que està a 10 minuts caminant». Vaig pensar : 5 pollets més per la col·lecció, ja en portava 25 comptant amb aquells. La meva habitació semblava un galliner amb tants pollets en ella. Va ser quan vaig veure que hi havia una gallina ponedora i havia ficat 5 ous. Mira que contenta estarà la meva mare, ara sí que podrà fer una truita amb ous normals.
    «Tu et vols rifar de mi o què?» Em va dir la meva mare amb 5 pollets nous als braços. «Mira, ja se m'han tret les ganes de fer una truita, faré ous ferrats».

    ResponElimina
  4. 1. Quina és la intenció de l'autor?

    Tenint en compte que la historia es "absurda", l'autor ens despista/distreu amb el punt de vista/opinió dels personatges.

    2. Citeu un fragment que exemplifiqui que els esdeveniments insòlits són acceptats amb naturalitat pels personatges.

    'Demano que sigui absolt lliurement.» (Veus a la sala. «Àngela! Molt bé, molt bé!»)''

    3. Redacteu un petit text absurd sobre algun aspecte de la vida quotidiana familiar.

    Jo com cada dia al matí, surto al balcó a recollir les sabates que havia deixat el dia anterior perquè es ventilessin una mica.
    Farà un parell de dies, com habitualment, vaig sortir al balcó a recollir-les, quan vaig escoltar a un home queixant, fent sorolls d'emprenyat. No em va estranyar ja que podia ser per qualsevol cosa. Al passar una estona vaig sentir uns suaus però seguits cops al vidre (venien del seu balcó).
    Jo estranyada vaig treure el cap pel balcó, suaument vaig mirar que estava passant.
    Es veu que el meu veí s'havia quedat tancat al balcó per "culpa" de la seva filla petita.
    Ell hem va dir que estava estenen, quan la seva filla el va tancar al balco fent la conya, però no el va tornar a obrir. Ell tenia el telèfon a dins de casa, i hem va demanar si podia trucar(des de el meu telèfon) a la seva dona, ja que ella estava comprant a prop de casa.

    ResponElimina
  5. Un crim.
    1. L’autor ha escrit un narrat d’humor absurd, intentant fer riure a la gent.
    2. «Demano que sigui absolt lliurement.» (Veus a la sala. «Àngela! Molt bé, molt bé!»).
    3. Al despertar-me ni tan sols vaig pensar en la hora que era, em sentia adormitada, incòmoda, tota suada després d’un malson que m’havia desvetllat. Vaig anar al labavo a rentar-me la cara. Vaig tornar a l’habitació i vaig mirar l’hora: les set i quart del primer dilluns d’octubre del 2017.
    Vaig vestir-me i seguidament vaig anar a la cuina. La mare m’estava esperant amb l’esmorçar a taula, la meva germana petita ja hi estava asseguda, a punt de clavar-li la primera mossegada al seu plat, i el pare m’havia deixat una nota: “Espero que passis un bon dia” signada per ell, deixada sobre la taula, plena de pols.
    Em vaig assentar a la taula però immediatament m’hi vaig penedir, l’olor a mort em va treure la gana voraç amb la que m’havia despertat, i les torrades amb mantega que la mare m’havia preparat estaven plenes de cucs.
    -A veure si ens dutxem! –vaig fer-li broma a la meva germana, qui seguia immòbil amb una torrada a la mà i la mirada fixa a la mare.
    La mare també la mirava, amb uns ulls que quasi semblaven plens de tristesa.
    -Avui tornarà aviat, el pare? -vaig preguntar-li a l’aire.

    Nina

    ResponElimina
  6. 1.La intenció de l'autor es convertit una situció extranya e irreal,en una normal, i comú.

    2.Demano que sigui absolt lliurement. (Veus a la sala. ‘Àngela! Molt bé, molt bé!’)

    3. Cada dia el mateix, arribar a casa de l'institut i estudiar, cada dia examen darrere examen, un dia em vaig cansar i vaig deixar d'estudiar i em vaig posar a veure la televisió; poc després va arribar la meva mare i al veure'm, va fer un soroll d'impressió i va preguntar-me que perquè no estava estudiant, li vaig dir i les seves paraules van ser: ves a empasar-te el temari. Vaig dirigir-me a l'habitació, i així ho vaig fer; em vaig passar tota la tarda. Al dia següent, arribà l'hora del examen, i quan ja portàvem uns deu minuts vaig vomitar el temari a sobre del examen, i li vaig entregar al professor.

    ResponElimina
  7. 1. L'autor ens presenta una història, que ell explica com si fos quotidiana, que és completament impossible que passés a la vida real.

    2. -{L'acusat senyors, ha dit públicament que no hi tornarà mai més. Qui som, nosaltres, per a dubtar de la seva paraula? Demano que sigui absolt lliurement.}.

    3. Després d'aixecar-me, i ,com cada dia, esmorzar torrades, vaig marxar carregant la guitarra a les espatlles. Durant el meu trajecte cap a casa d'un amic meu vaig trobar el mateix de cada dia, unes rates mortes en mig del carrer i un parell d'homes barallant-se amb navalles. Al creuar per arribar a casa del meu amic vaig trobar, per sorpresa meva, un bitllet de 50€ i vaig afegir:
    -{Podria haver sigut de 100€ aquesta vegada, que ja n'estic fart del mateix bitllet cada dia.}
    Al arribar a la porta de la casa del meu amic vaig fer el que feia sempre, donar un cop fort a la porta per trencar el vidre i obrir el pany des de dintre. El meu amic m'esperava menjant-se el seu últim gat, que ell va anomenar-lo Porc (perquè trobava graciós el fet de menjar carn de Porc).
    Un cop ell va acabar de menjar, vaig treure la guitarra que havia portat a les espatlles i la vaig trencar en el seu cap, deixant-lo dormint fins al dia següent. Abans de marxar vaig dir les paraules que ell mai em sentia anomenar:
    -{Bona nit }.

    ResponElimina
  8. Isaac Pais 3rB
    Quina és la intenció de l'autor?
    Intenta avusar d'alguna manera als lectors de que si algun cop fas un error però la resta de la teva vida has sigut bo, no et poden empresonar; tot això, es clar, és una comèdia i es un fet irreal.

    2. Citeu un fragment que exemplifiqui que els esdeveniments insòlits són acceptats amb naturalitat pels personatges.

    ''Demano que sigui absolt lliurement.» (Veus a la sala. «Àngela! Molt bé, molt bé!»)''

    3. Redacteu un petit text absurd sobre algun aspecte de la vida quotidiana familiar.

    -Una tarda de Dissabte, vaig arribar a casa després de tornar de jugar amb els meus amics un partit de futbol, quan vaig quedar per jugar amb un amic meu a la videoconsola. Cuan acabava d'arribar, el meu pare estava jugant, no volia deixar-me i vaig decidir marxar a dormir a la meva habitació. Pel matí, vaig esmorzar, i tot seguit vaig veure al meu pare als ulls cap enfora, un altre cop , havia jo d'apagar la play i trucar l'ambulància perquè li fiquessin de nou els ulls a les òrbites.

    ResponElimina
  9. 1. Quina és la intenció de l'autor?

    Passa un fet bastant important i ell relata aquesta historia amb hironia

    2. Citeu un fragment que exemplifiqui que els esdeveniments insòlits són acceptats amb naturalitat pels personatges.

    ( veus a la sala. "Àngela! Molt bé, molt bé)

    3. Redacteu un petit text absurd sobre algun aspecte de la vida quotidiana familiar.

    Hem vaig despertar un dissabte aviat ja que tenia futbol, el meu pare va agafar el Ferrari del garatge i vam marxar els dos junts, vam guanyar 3-1. Quan ja tornavem el meu pare va aparcar, va cremar el Ferrari i al dia seguent va agafar un del cinc milions que teniem aparcats

    ResponElimina
  10. 1:
    La intenció del autor és una narrativa absurda per això mitjançant unes opinions et fan entendre unes coses.
    2:
    Ex: Em condemnaren només a pagar trenta pessetes per haver mancat a no sé quina llei d'espectacles públics, Demano que sigui absolt lliurement. ( Veus a la sala. Àngela! Molt bé, molt bé!).
    3:
    La semana passada com habitualment, vaig sortir a comprar el dinar, ja que hores abans la mare m'hu havia manat, la comanda era; dues begudes i un pollastre menut junt amb hortalisses, en arribar a casa junt amb la mare vem preparar el dinar eren les dues i mitja, haviem de marxar, i no teniem temps per bestiesses. Mentre ella tallava i fregia les horrtalisses jo em molestava a netejar i tallar el pollastre, eren les tres teniem una hora per preparar el dinar i menjar-lo però ens va entretendre i ens va fer arribar tard el simple fet de que només obrir i netejar el pollastre n'hi havia un de més petit dins viu.

    ResponElimina
  11. 1. L'autor crea una situació completament absurda i humorística, ja que el jutjat que te lloc en el conte no podria succeir mai a la realitat ja que els arguments que dona el defensor són inútils i no té cap prova. A més els personatges es prenen un assesinat de tanta magnitud i crueltat de forma natural i la multa imposada es de 30 pessetes quan una multa normal per danys i perjudicis és exageradament elevada. Per tant la intenció de l'autor és crear una situació insólita i fer humor absurd.

    2."L'acusat ha dit públicament que no hi tornarà mai més. Qui som, nosaltres, per a dubtar de la seva paraula? Demano que sigui absolt lliurament."

    >En aquest fragment veiem un argument completament absurd com que diu que no tornara a matar. Qui li faria cas a un home que ja ha matat, sense tants pocs remordiments i per un motiu bastant absurd?

    3.La Margarida és la femella més meravellosa de tot el món , ulls grans, negres i profunds , cabell castany , no excessivament llarg ni tampoc curt ja que és estiu, amb curves prominents i cames primes. És una mica peluda, pero per a mi ja m'està be. La comunicació és molt difícil amb ella, bé , aquest és el problema d'estar enamorat d'una gossa.

    Jo ho intento de totes les maneres, pero per a cada deu bordades que li envió, ella m'en respón una,... Li porto els que sobren de l'estofat i ella se'ls menja sense compartir-los amb mi...Pel carrer mira als altres gossos només perqué tenen una cua més llarga... A canvi de tots els meus sacrificis només m'olora el cul amb el seu musell humit 5 minuts, però és el necessari per mantenir-me enamorat.

    ResponElimina
  12. 1. Quina és la intenció de l'autor?
    Treure la importància de alguna cosa i convertir-la en normal i quotidiana.

    2. Citeu un fragment que exemplifiqui que els esdeveniments insòlits són acceptats amb naturalitat pels personatges.
    ‘’Demano que sigui absolt lliurement. (Veus a la sala. ‘Àngela! Molt bé, molt bé!’)
    3. Redacteu un petit text absurd sobre algun aspecte de la vida quotidiana familiar.

    Encara recordo el major ensurt de la meva vida com si fos ahir. Era una tarda qualsevol i els meus oncles portaven dins de una cistelleta la meva nova cosina, era adormida. Va passar un temps fins que tenia que prendre el seu menjar, i vam trobar de despertar-la, però no ho vam aconseguir: "Potser té son la Naia."-Vaig dir.
    Havia passat una setmana bastant curta, i quan els meus oncles tornaven a casa com cada dissabte, vaig trobar a la Naia un altre cop adormida. Va passar 2 anys i la Naia no havia menjat desde el seu neixement, no era tan preocupant, els nadons dormen molt.
    Quan ja tenia 3 anys, va obrir els ulls i va dir les seves primeres paraules en castellà:-Ya desperté del sueñoum!

    ResponElimina
  13. 1.Que si durant la teva vida has sigut bo, amb bones intencions pero algun dia cometeixes un error encara que sigui greu set perdonarà.

    2.Demano que sigui absolt lliurement.

    3.Jo estava a casa amb la meva familia dinant, i de cop van entrar unes persones de negre i van començar a agafar els ordinadors, objectes dee valor, mentres nosaltres seguiem veient la televisió mentres menjaven.
    Cuan es van anar nosaltres haviem acabat de menjar peró seguiem veient la televisió, va arrivar la policia perque un veí va veure com s'enportaven les nostres coses i el policia ens va dir:
    -Perque haveu deixat que us robin?
    -Perque estavem veient la televisió.

    ResponElimina
  14. 1- La intenció de l'autor és fer que una cosa molt estranya i irreal es converteixi en normal i comú.

    2- "Demano que sigui absolt lliurement." (Veus a la sala. "Àngela! Molt bé, molt bé!")

    3- Avui m'he despertat a les 4:00 i tot estava fosc tenia moltes ganes de veure aigua així que me dirigit a la cuina. Quan he obert la nevera la batedora s'ha engegat sola i ha començat a funcionar al principi m'he espantat perquè no m'ho esperava però quan he acabat de veure aigua he aprofitat que estava engegada per fer-me un batut de fruita molt refrescant per beure-mel al dematí a primera hora.

    ResponElimina
  15. 1. L'autor ens vol confondre mitjançant l'obra. Ens mostra situacions irreals, situacions que qualsevol de nosaltres ens semblen injustes i mereixen un càstig, però l'autor li dóna una volta totalment distinta a la història.
    Mitjançant la impunitat de l'acusat ens ensenya que un sol crim no pot contrarestar tota una vida justa.

    2. "La destral no paga entrada. Que s'esbargeixi!"

    3. UNA MARE IRREAL

    "Després d'una tarda intensa de treball, després de 8 dures hores al món laboral, era l'hora dels meus estudis, al dia següent tindria l'examen més important del curs, el més difícil. Ma mare, totalment conscient de la meva preocupació no em va voler deixar estudiar, em va voler fer la vida impossible.
    Les tasques de casa em tocava a mi fer-les habitualment, ma mare em manava les tasques i jo complia, sense resignacions, sense protestes. Però aquella tarda era especial, l'examen era extremadament difícil i, tot i estudiar tota la nit sense parar, no m'assegurava continuar en aquella universitat tan cara.
    Però no, ma mare em volia donar una lliçó, va arrancar totes les meves peces de roba de l'armari i les va embrutar amb fang. Em va fer a mi rentar-les i, si no ho feia, m'esperaven 50 fuetades. Em va tallar els cabells a zero mentre estudiava i feia sorolls a propòsit per molestar-me, per interrompre el meu moment d'estudi.

    Tota aquesta història sembla il·lògica, no? Doncs sí, van succeir tots i cadascun dels detalls de la història, però en aquest cas, jo no era el fill, jo era el pare. "

    ResponElimina
  16. 1. Quina és la intenció de l'autor?

    La intensió del autor es distreure al lector amb les opinions dels personatges i intenta que el lector es pensi que la història sigui real, encara que tingui fets que no són reals.

    2. Citeu un fragment que exemplifiqui que els esdeveniments insòlits són acceptats amb naturalitat pels personatges.

    Ex: ( Veus a la sala. Àngela! Molt bé, molt bé!).

    3. Redacteu un petit text absurd sobre algun aspecte de la vida quotidiana familiar.

    Cada diumenge cap a les 12h anàvem amb els meus pares a casa de l'àvia a dinar, des de les 12h fins la 13h jugàva a cartes amb l'àvi, mentres que l'àvia preperava el dinar, a l'hivern sovint preperàva canalons i a l'estiu amanides amb pinya. Després de dinar anàvem a fer un passeig pel bosc que hi havía al costat.
    Tot això es repetía fins que un día la meva àvia es va morir.

    ResponElimina
  17. 1. Quina és la intenció de l'autor?
    La intenció de l'autor és que des de una història irreal o impossible de passar, fa que sigui una història d'una vida quotidiana, com la nostre vida.

    2. Citeu un fragment que exemplifiqui que els esdeveniments insòlits són acceptats amb naturalitat pels personatges.
    Ex: L'acusat, senyors, ha dit públicament que no hi tornarà mai més. Quin som nosaltres, per a dubtar de la seva paraula? Demano que sigui absolt lliurement. (Veus a la sala. «Àngela! Molt bé, molt bé!»)''

    3. Redacteu un petit text absurd sobre algun aspecte de la vida quotidiana familiar.
    Un diumenge pel matí quan jo tenia 12 anys, vaig aixecar-me d'hora per anar al metge, a Barcelona amb la meva cosina. Vaig agafar el cotxe i vaig anar cap a les Rambles de Barcelona, que és on havia quedat amb la meva cosina.
    Finalment no vaig anar al metge, perquè no volia. Vam anar al supermercat a passar tot el dia i ens ho vam passar molt bé.
    Quan ja era hora de marxar ens vam acomiadar, jo vaig tornar agafar el meu cotxe i vaig arribar a la una de la nit a casa. L'endemà al matí va ser un dia normal, vaig llevar-me per anar a la Universitat.

    ResponElimina
  18. 1. Té intenció d'humor,ja que pretén fer riure amb sarcasme i absurdisme; al fer d'una cosa impossible, algo corrent, normal.

    2. L'acusat, senyors, ha dit públicament que no hi tornarà mai més. Qui som, nosaltres, per dubtar de la seva paraula? Demano que sigui absolt lliurement.

    3. Mai m'havia passat res semblant. L'altre dia a la meva cova de bròquil, mentres la mare ratllava la vaixella d'or després de menjar, hi va passar algo molt usual.
    Jo estava fent els deures, com sempre. Total que la mare em va dir: "-No fagis més deures, ni estudis mai més, et mantindré sempre, no t'esforcis en res, sempre seràs la nena mimada i repelent que sempre he somiat, crema els deures i els llibres que ja parlaré jo amb els professors per a que no vagis més a l'escola, viuràs en comoditat total."
    Aquelles paraules em van asombrar. Seguint el que havia dit vaig cremar tots els llibres i deures.
    Quan va arribar el pare va alucinar, va riure i ens vem anar a fumar cigarretes a un local tancat els tres plegats. I com a premi despés ens vem tirar en paracaigudes des d'un vaixell a alta mar.

    ResponElimina
  19. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  20. 1· Ens presenta una història com si fos quotidiana o normal, cosa que és casi impossible que passi a la vida real.

    2· "Demano que sigui absolt lliurement" *A la sala veus: ‘Àngela! Molt bé, molt bé!’

    3· Un matí normal i corrent, de cel nublat i tranquil, hem vaig despertar al sentir veus a la cuina. Vaig pensar que serien els meus pares, però la porta de l'habitació era tencada.
    Només estaba el meu gos. Vaig pensar que serien imaginacions meves, i al girarme altre cop vaig sentir "EHH QUE SÓC JO" hem vaig girar i vaig veure el meu gos dret. Estaba flipan, no comprenia la situació. No sabia que fer, si sortir cridan, pensar que era un somni i tornar al llit. De sobte va aparèixer me mare, i hem va preguntar que feia parlant sola. Li vaig dir que res que havia tingut un mal son. I vaig tornar al llit.
    Quan vaig tornar a casa de l'institut, la cuina estaba asquerosa. Tota plena de pipi, una caca al costat del forn i tot de papers estripats. El meu gos estaba estirat tan tranquil quan de sobte hem va dir "VINGA QUE AIXÒ NO ES NETEJA SOL". Vaig caure al terra tot brut, i quan va arribar el pare hem va dur al hospital. Quins dos dies més extranys.

    ResponElimina
  21. 1.
    La intenció del autor és fer riure al seu lector, llavors es tracta d’Humor. Ja que l’autor vol fer d’un fet, estrany i inusual, vol fer una fet usual i normal.
    2.
    - “L’acusat, senyors, ha dit públicament que no tornarà mai més. Qui so, nosaltres, per dubtar de la seva paraula? Demano que sigui absolt lliurement.” (Veus a la sala. “Àngela! Molt bé, molt bé!”)
    - “ Demano que sigui absolt lliurement”. (Veus a la sala “Ángela! Molt bé, molt bé!”)
    3.
    Al vespre de dilluns, quan estava a la meva casa, fent els deures, va aparèixer la meva família dient que ens anàvem a un lloc, però que era sorpresa. I em van tapar els ulls amb un antifaç perquè no velles res.
    Al arribar me’l van treure, i resultava que estàvem a l’aeroport i ens anàvem a Xina de viatge. Em vaig quedar plasmada, no sabia que dir, ni que fer. Quan em vaig poder adonar de la realitat, ja estava allà, i resultava (jo com sempre sense saber-ho). Que estava allà la meva millor amiga de la infància i que l’última vegada que la vaig veure se’n havia anat a Canadà, i resultava que ara estava a la Xina.
    Ens vam veure i vam visitar tot el país i finalment, vam haver de tornar a dura rutina.

    ResponElimina
  22. Laia García Covelo
    1-Quina és la intenció de l'autor?
    La seva intenció és fer humor absurd i fer riure a la gent utilitzant la ironia.

    2- Citeu un fragment que exemplifiqui que els esdeveniments insòlits són acceptats amb naturalitat pels personatges.

    ''Demano que sigui absolt lliurement. » (Veus a la sala. «Àngela! Molt bé, molt bé!»)''

    3-Redacteu un petit text absurd sobre algun aspecte de la vida quotidiana familiar.
    La meva vida no és d'allò més afortunada, tinc bastant mala sort, quan les coses em surten bé, sempre hi ha alguna cosa que ho empitjora. Per exemple l'altre dia em vaig molestar molt amb una nena, després a la tarda, en quedar em va picar una Abella i per si us sembla poc a la nit, en posar la nutella al microones perquè així estigues calenta per fer-me una crep, a l'hora de ficar-la, no li vaig treure un tros d'alumini i es va crema, resultat, em vaig quedar sense nutella. :(

    ResponElimina
  23. 1. L’autor té com a intenció crear una narració que expliqui la sensació i pensaments del culpable, abans i després del judici, que acaba esdevinguen absurda i completament irreal, una persona que a assassinat voluntàriament i responsablement, donant aquest arguments no pot lliurar-se de la presó.

    2.
    -arribar a matar és que deu tenir les seves raons i nosaltres, en certa manera, no ens hi hem de ficar.
    -L’home honrat, quan ha de matar, se’n dóna vergonya i cerca que la nit el tapi. Al criminal nat, tant li fa. No té una mesura que li serveixi per adonar-se de la seva maldat...

    3. Ja ha arribat l’estiu!!- vaig dir jo quan encara desconeixia el que em passaria. Era l’estiu més calorós, alguns deien que era a causa del canvi climàtic, però a mi tan me’n feia, jo només volia nedar tots els dies a la piscina. I així ho vaig fer. Però un dia m' estava eixugant quan vaig notar un tacte diferent en el meu braç, no era pell, em vaig espantar, i em va sortir un crit ofegat. La meva germana em va mirar i jo li vaig dir que no passava res. Vaig ignorar allò pensant que seria una reacció al·lèrgica i vaig seguir banyant-me tots els dies, fins el dia que em vaig llevar i tenia escates per tot el cos. Què era!?

    ResponElimina
  24. 1. El que fa es que vol fer que una cosa impossible i anormal, sigui molt normal i comú.

    2. Fragment: demano que sigui absolt lliurement. (veus a la sala. «Àngela! Molt bé, molt bé!»)''

    3. Estava veint la televisió, amb el mado a distancia allunyat de mi, quan se sobte es va pujar el volum sol, vaig girar les piles perque pares, no va fer casa, fins i tot les vaig canviar.
    Vaig apagar el televisor, el torné a enxagar, però seguia igual, era com si algu piques els botons del mando aleatoriament. Vaig decidir desfer-me d'aquell aparell.

    ResponElimina
  25. Marc Jimenez

    1. Te com a intenció fer riure al públic, fa servir la ironia, el sarcasme ja que les coses que diu son impossibles.

    2. Un fragment que exemplifiques esdeveniments insòlits seria aquest:

    -''Demano que sigui absolt lliurement.» (Veus a la sala. «Àngela! Molt bé, molt bé!»)''

    3. Jo estava nerviós, el següent dia tindria 18 anys i com sempre, em farien una festa sorpresa com a cada familiar han fet, jo estava pensant quins regals tindria el dia següent perquè sempre et compren regals molt guapos, va arribar el dia, em vaig despertar com cada dia, sobre les 12:00 del matí, tot estava normal, els meus pares dormint i la meva germana a la televisió, tot seguia normal, vaig anar cap a la televisió i la meva germana em va donar les felicitacions, vaig encendre el mòbil i tenia uns 300 missatges de felicitacions però tot seguia igual, quan els meus pares es van despertar em van venir contents i em van abraçar però tot seguia igual, no anàvem cap a ningun lloc, eren les 19:00 de la tarda i els meus pares se'n van anar de casa dient que la meva iaia estava a l'hospital i era veritat perquè dies enrere vam anar a visitar-la, jo vaig sortir amb els amics a donar una volta però cap a les 20:00 va arribar el meu pare amb una moto, que és el que sempre havia desitjat tindre, em va dir disfruta-la, crema roda, fes soroll, jo com un principiant vaig començar a cridar per fer soroll i vaig agafar un encenedor i vaig començar a cremar les rodes, tothom es va quedar flipant.

    ResponElimina
  26. 1.El que passa en la història és irreal, és casi bé impossible, i a sobre l’autor l’escriu d’una manera absurda. L’història es relata amb humor i com si el que s’expliqués fos totalment normal.


    2. Demano que sigui absolt lliurement.» (Veus a la sala. «Àngela! Molt bé, molt bé!)



    3. Era la nit d’un dimecres, feia els deures de català tranquil, en acabar vaig sortir un moment aprendre l’aire fora casa. Quan ja portava uns deu minuts fora vaig notar el fred que m’esgarrapava l’esquena lentament, en el moment vaig decidir tornar a casa aprendre un caldo calent. En arribar ràpidament hem vaig treure l’abric i vaig cuinar el caldo, quan ja estava fet li vaig donar la meitat el gos i l’altre veí, seguidament vaig agafar un got d’aigua freda i sense pensar-ho me’l vaig veure tot amb l’ajuda d’una forquilla.

    ResponElimina
  27. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  28. 1. Quina és la intenció de l'autor?

    La intenció de l’autor es confondre al lector fent-lo pensar que una història irreal pugui a arribar a ser real. Això ho aconsegueix, ja que la manera d’explicar les coses és molt convincent.

    2. Citeu un fragment que exemplifiqui que els esdeveniments insòlits són acceptats amb naturalitat pels personatges.

    ‘’Demano que sigui absolt lliurement. (Veus a la sala. ‘Àngela! Molt bé, molt bé!’
    "La destral no paga entrada. Que s'esbargeixi!"
    "L'acusat ha dit públicament que no hi tornarà mai més. Qui som, nosaltres, per a dubtar de la seva paraula? Demano que sigui absolt lliurament."

    3. Redacteu un petit text absurd sobre algun aspecte de la vida quotidiana familiar.

    Aquell dia no era gaire diferent als altres. Jo com sempre hem vaig aixecar a les 6 del matí, ja que com d’habitual tenia exàmens. Aquest examen era important i el professor ens va dir que hauríem de cremar-nos les celles i fer colzes per poder aprovar, ja que ningú naixia mestre.

    Jo com a mal estudiant que sóc ho vaig deixar tot per a últim moment (pel matí del mateix dia del examen). Així que en quan va sonar el despertador vaig fer un bot del llit i hem vaig posar mans a la obra.

    En arribar a classe tothom hem mirava amb cara rara, no sabia perquè i li ho vaig preguntar al meu millor amic. Aquest hem va dir que hem miraven estrany ja que no tenia celles i anava ple de papers enganxats pel cos, els quals contenien dibuixos de colzes. Jo li vaig respondre dient-li que jo seria el que aprovaria, ell hem va dir que perquè i jo li vaig contestar que vaig ser l’únic que vaig fer el necessari per aprovar seguint les indicacions del professor, ja que aquest va dir que ens creméssim les celles i féssim colzes. I això va ser el que vaig fer.

    ResponElimina

  29. 1. Quina és la intenció de l'autor?

    La intenció de l'autor és intentar convertir una història irreal i pràcticament impossible en una normal i quotidiana.

    2. Citeu un fragment que exemplifiqui que els esdeveniments insòlits són acceptats amb naturalitat pels personatges.

    "La destral no paga entrada, que s'esbargeixi!"

    3. Redacteu un petit text absurd sore algun aspecte de la vida quotidiana familiar.

    M'he despertat a les 8 del matí un dissabte per fer els deures de català. Anava a fer-los però m'he distret i m'he posat a escoltar música amb el mòbil fins a l'hora de dinar. La meva germaneta de tres anys s'estava avorrint molt, així que m'ha ajudat a acabar els deures de català, estan perfectes. Gràcies germaneta. Vaig a canviar els bolquers al pare, ara torno.

    ResponElimina
  30. 1. Quina és la intenció de l'autor?

    L'autor explica tot el succeït però d'una forma que li fa treure importància, encara saben que era un assassinat cruel.

    2. Citeu un fragment que exemplifiqui que els esdeveniments insòlits són acceptats amb naturalitat pels personatges.

    »Pel camí ja veu que l’eina més aviat el lliga de mans i li sembla mentida que mai hagi tingut la
    idea d’emportar-se-la. És possible que, neta com té l’ànima, arribi a imaginar un acudit: “La destral
    no paga entrada. Que s’esbargeixi!”

    3. Redacteu un petit text absurd sobre algun aspecte de la vida quotidiana familiar.

    És divendres per la tarda, en Jordi, un nen de 13 anys, vol quedar per donar una volta amb els amics. S’omple el cor de valor i es dirigeix a se mare per proposar-li la idea.
    -Mama... Ja he acabat els deures... Puc sortir una estona amb els amics?- Diu ell amb inseguretat i por dintre.
    -No. Diu la mare
    -Perquè? Diu el Jordi amb paraules que porten desesperació dins.
    - Per que jo ho dic!

    ResponElimina
  31. 1. Quina és la intenció de l'autor?
    La intenció de l'autor és explicar un fet estrany i irreal com si fos una situació comuna i quotidiana.

    2. Citeu un fragment que exemplifiqui que els esdeveniments insòlits són acceptats amb naturalitat pels personatges.
    L'acusat, senyors, ha dit públicament que no hi tornarà mai més. Qui som, nosaltres, per dubtar de la seva paraula? Demano que sigui absolt lliurement.

    3. Redacteu un petit text absurd sobre algun aspecte de la vida quotidiana familiar.
    Avui m'he llevat i m'he posat el pijama, tot seguit he esmorzat una sopa calenta i un lluçet i he anat a l'escola. Quan he tornat a casa el gos m'ha tret a passejar i després he quedat amb els amics sense haver fet els deures. Finalment he sopat i he posat els plats bruts a la dutxa.

    ResponElimina
  32. 2. Demano que sigui absolt lliurement

    3. Avui hauria de estar estudiant però ha sonat una canço a la radio i m'he distret, com de costum. Al acabar la canço estic disposada a tornar a intentar posar-me a estudiar, però el meu germà petit comença a plorar i vull anar amb ell a distreure'l. Un cop he estat amb ell, ara si ja puc estudiar pero les meves amigues volen consells per els seus problemes, i sempre estic per ajudar-les. Ja s'ha fet tard, però com de costum sempre estudio a la nit

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Joaquim Ruyra, La Fineta

1. Determineu el punt de vista narratiu d'aquest conte. Poseu-ne algun exemple. 2. Expliqueu les parts en què dividiríeu la narració (introducció, si n'hi ha, nus i desenllaç). 3. Quins passatges podrien ser premonitoris del nus de la història? 4. Poseu exemples concrets del detallisme descriptiu del conte.

Narcís Oller, Natura

1. Digueu quina és la importància de la seva obra en la narrativa catalana. 2. Comenteu el tipus de desenllaç del conte. 3. Trobeu alguna relació entre el títol amb el que passa al conte? 4. Escriviu una història amb un desenllaç sorpresa, amb una extensió d'unes 8 línies i que tracti del tema de la mort. 5. Doneu la vostra opinió sobre el desenllaç de la història d'algun company o campanya.

Josep Carner, La compensació

1. Expliqueu el punt de vista narratiu i l'estil del relat amb exemples. 2. Comenteu el registre lingüístic i poseu-ne exemples lèxics. 3. Raoneu si el títol d'aquesta narració és adient al tema que tracta. 4. Aquest conte tracta sobre l'embaràs no desitjat. Creieu que en la societat d'avui dia segueixen passant aquestes coses? Què creieu que ha evolucionat en la qüestió de l'embaràs en els adolescents? Raoneu la vostra resposta i comenteu la d'un company o companya. 5. Reescriviu algun moment de la història en primer persona. Adopteu la perspectiva de la noia. Quina compensació demanaries?